Inger Öhgren. Shiatsupunkten

Dipl. Shiatsuterapeut
Dipl. Medicinsk Massageterapeut
Cert. Massör
Dipl. Närings-Fytoterapeut

Inger Öhgren
SHIATSUPUNKTEN
Välkommen att boka tid Online!
Tel. direkt 0703-47 01 03 eller boka via mail
inger@shiatsupunkten.se 

Adress: Furunäsvägen 7, Strömsborg, Piteå

Klicka här för karta/vägbeskrivning

ÖPPETTIDER

Måndag: kl. 08.00 - 17.00     

Tisdag:   kl. 11.00 - 20.00    

Torsdag: kl. 08.00 - 17.00  

Fredag:   kl.12.30 - 15.00   

En Lördag/mån: Helgtillägg,15% tillkommer på priset

Övr. tider enl. ök.

 

Besök Shiatsupunkten på Facebook

Massage

 Behandlingar, Klassisk massage, Shiatsu

Boka tid Online eller Ring 0703 47 01 03.

Vi behandlar dig, som är i behov av djupgående/behandlande, terapeutisk massage, vid exempelvis rygg-, höft-, axel-, nackproblem, ischias, cirkulationsbesvär, tennis- och golfarmbåge eller för dig som önskar en djupt avslappnande massage för minskad stress både fysiskt och mentalt.

Vi ser människan ur ett helhetsperspektiv och vår syfte är att du som klient ska få en rätt anpassad kroppsbehandling/massage för dina fysiska, mentala/emotionella besvär.

Det som händer när du får en massage  är att ett meddelande skickas till hjärnan, som i sin tur sänder ett svar till kroppen. Beroende på vilken typ av massageform och hur vi utför den, kan svaret vara antingen stimulerande eller lugnande. Klassisk massage och Shiatsu har både rehabiliterande och förebyggande effekter, vilka yttrar sig såväl fysiskt som mentalt. Behandlingarna  kan även bara vara en stund för avslappning och ren njutning.

Fysiska resultat av massage:

 • Ökad stimulans av det lymfatiska systemet. Stimulansen stärker nämligen kroppens immunförsvar, i samband med att det via detta system förs bort slaggprodukter och toxiner från cellerna.
 • Ökar rehabiliterande effekter, vilka främst gynnar våra muskler
 • Minskar ärrbildning på skadad muskelvävnad,
 • Mjukar upp spända muskler och ökar blodcirkulationen i dessa, samt lindrar träningsvärk i ansträngda muskler.
 • Förbättrar blodcirkulationen, vilket gör att slaggprodukter snabbare transporteras bort och att musklerna fungerar bättre.
 • Reducerar huvudvärk och migrän

Mentala resultat av massage:

 • Ökad koncentrationsförmåga, en egenskap som fordrar psykiskt välmående.
 • Massage kan även motverka stress, detta beror dels på att mängden stresshormoner minskar vid återkommande massagebehandlingar, dels på den utsöndring av hormonet Oxytocin som sker vid kroppslig beröring. Oxytocin kan beskrivas som raka motsatsen till adrenalin.
 • Ångestdämpande, Bland annat motverkar hormonet Oxytocin ångest och ger en känsla av lugn och harmoni. Det ökar också koncentrations- och inlärningsförmågan samt får sår att läka snabbare.
 • Nervsystemet  påverkas på ett positivt sätt. Vetenskapliga studier visar att massage har en lugnande effekt på det autonoma nervsystemet, vilket bland annat ansvarar för att viktiga organ som hjärta och lever fungerar som de ska. Massagen bidrar därmed till att sänka puls och blodtryck, vilket i sin tur lugnar ner andningen och bidrar till en mer harmonisk sinnesstämning.
 • Reducerar sömnbesvär

Shiatsu

Shiatsu är en djupt avslappnade behandlingsform, som innefattar tryck, tänjning och mobilisering av leder, samtidigt som den effektivt frigör spänningar i käke, nacke, rygg och problem med ischias och huvudvärk etc.

För att vi ska vara i harmoni, både fysiskt och mentalt, behöver vår energi flöda fritt i sina energibanor. Stress, oro, ångest och våra vardagsproblem blockerar energiflödet och dränerar oss på energi. Som följd av detta uppstår spänningar, depressioner, sömnlöshet och sjukdomar.  Läs mer om Shiatsu-massage>

Klassisk massage, Djupgående medicinsk terapeutisk massage

Klassisk massage är också en avslappnade behandlingsform, som mjukar upp dina spända och värkande muskler, samtidigt som behandlingen ökar blodcirkulationen, ger bättre sömn och sänker din stressnivå. Djupgående medicinsk terapeutisk massage i kombination med terapeutisk stretching ger ökad rörlighet vilket i sin tur leder till smidigare liv!  Läs mer om Klassisk massage>

Triggerpunktsbehandling

En triggerpunkt är ett litet område i en muskelfiber där flera muskelceller har mycket förhöjd spänningsgrad. Detta orsakar dålig blodcirkulation och enligt gällande teori så beror smärta i triggerpunkten på syrebrist lokalt i muskeln. Vanliga ställen för triggerpunkterna är till exempel musklerna kring skulderbladen, axlar och nacke – dessa triggerpunkter kan ge huvudvärk, yrsel, käkledssmärtor eller ögonvärk. I armar och ben ger de utstrålningar som i benet kallas för falsk ischias. Läs mer om Triggerpunktsbehandling

Stretching

Syftet med stretching/töjning av muskler kan variera från individ till individ, det kan bl.a vara att bibehålla eller öka rörligheten, förebygga skador samt öka kroppsmedvetenheten. Det finns även många olika stretch/töjnings-metoder, den vi använder oss mest av är Kontraktion-Avslappning-Töjning (KAT). Läs mer om Terapeutisk Stretching/Töjning>

Shiatsu kombinerat med Klassisk massage

Shiatsu kombinerat med klassisk massage är en behandlingsform som Shiatsupunkten själv utvecklat. Vi kombinerar tekniker från klassisk massage och tryck, stretching, justering/rotering som används i shiatsu. Det bästa från de båda behandlingsformerna. Behandlingstid är min. 90 min. Läs mer om Shiatsu kombinerat med klassisk massage>

Hot Stone - massage med varma stenar  

Hot stone är en massageteknik som är inspirerad av traditionell kinesisk medicin. Man arbetar med kroppens energibanor, meridianerna, för att lösa upp blockeringar och skapa fysisk och psykisk balans. Hot stone massage är en av de mest djupgående och grundande behandlingarna du kan få.

Massagen utförs i en kombination med klassisk massage och uppvärmda lavastenar som masseras/stryks över kroppen. Hot stone är bra för Dig som har många myoser (muskelknutor). Massagen med de varma lavastenarna sägs smälta bort infiltrationerna. Jag lovar dig en stund med total avslappning!

Koppningsmassage

Koppning är en ca 5000 år gammal kinesisk metod för att öka blodcirkulationen, minska stelhet och värk, lösa upp förtätad bindväv, behandla celluliter, rensa kroppen från slaggprodukter, aktivera lymfcirkulationen och stärka immunförsvaret. Koppning kan även vara bra vid vätskeansamlingar i kroppen. Metoden kan användas på hela kroppen, även i ansiktet. 

Jag använder ofta koppning som ett komplement på de delar av kroppen som är riktigt hårt belastade av spänningar och cirkulationsstörningar. Vid koppning använder jag mjuka gummikoppor vilket skapar ett vakuum och "lyfter upp" huden och jobbar med bindväven där under.

Kopporna kan även användas som punktbehandling. De får då sitta kvar en liten stund för att lösa upp besvärliga muskelknutor. Effektivt vid smärta.

Taktil Varmflödesoljemassage

Den här lugnande massageformen har jag själv komponerat ihop. Passar mycket bra för dig som har nerverna på spänn, fibromyalgi etc. 

Massagen utförs på varm massagebädd, med varm olja och mycket mjuka och lugna strykningar i harmoniskt flöde.

Energimassage

Energimassage ha bl.a visat sig vara stärkande samt både uppiggande och lugnande , beroende vad mottagaren behöver. Denna massageform är populär bl.a ute på företag för sin enkelhet och effektivitet. Läs mer om Energimassage

Välkommen att Boka tid Online eller Ring 0703 47 01 03.